Vreedzame kriebels

08 juli 2021

Een gezonde kijk op relaties en seksualiteit en een open en assertieve houding? Dat gun je toch elke leerling? Maar hoe besteed je op een passende manier aandacht aan dit soms gevoelige thema en hoe pas je dit in je lesrooster? Goed nieuws voor basisscholen! De CED-Groep en Rutgers gaan samen voor je aan de slag onder de naam Vreedzame Kriebels.

Wat zijn Vreedzame kriebels?

Een methode om geïntegreerd te werken aan zowel democratisch burgerschap als seksuele vorming. Met Vreedzame Kriebels integreer je seksuele vorming in je burgerschapsprogramma. Door dit tegelijk op te pakken, krijgt seksuele vorming een logische plek in het lesrooster op je school. De gedeelde uitgangspunten zorgen voor een mooie samenhang en meer effect.

Subsidie

De Gezonde School wil via een subsidieregeling de aandacht voor seksuele vorming op de kaart zetten. Scholen kunnen aanspraak maken op € 5000,00. Het gebruik van de methode Vreedzame Kriebels is dé manier om de subsidie te gebruiken. CED-groep (uitgever van Vreedzame School) kan helpen bij het aanvragen van de subsidie.

Wat kan ik verwachten?

  • Begeleiding van de CED-Groep bij de subsidieaanvraag
  • Intake omtrent seksuele vorming
  • Integrale aanpak omtrent sociale en seksuele ontwikkeling en burgerschapsvorming
  • Digitale lesinformatie voor seksuele vorming vanuit democratisch burgerschap
  • Een jaarlicentie voor het gebruik van de digibordsoftware van Kriebels in je Buik
  • Deskundigheidsbevordering omtrent seksuele ontwikkeling en vorming
  • Procesbegeleiding en evaluatie


Video's

Wil je meer weten over de Vreedzame school? Bekijk hier de video: De Vreedzame School

Wil je meer weten over Kriebels in je buik? Bekijk hier de video: Demofilmpje Kriebels in je buik|



Aanmelden

Je kunt meedoen door in eerste instantie je interesse kenbaar te maken via het aanmeldformulier. Bij voldoende interesse werken we het aanbod concreet uit en kun je vanaf 2021 beschikken over de (digitale) materialen en de trainingen. Wil je eerst meer weten, neem dan contact op via vreedzamekriebels@cedgroep.nl.

 

Meer informatie

www.cedgroep.nl