Vignet aanvragen

Besteedt jouw school veel aandacht aan één of meerdere thema’s van Gezonde School op alle vier de pijlers (Educatie, Fysieke en sociale omgeving, Signaleren en Beleid)? Dan voldoe je wellicht aan de criteria van het Gezonde School-vignet!

 

  • Wil jij weten of je voldoet aan de criteria? Bij ieder thema staat een link naar de criteria en de vragenlijst voor dat onderwerp. Kijk in het menu bij Thema's en klik op het thema waar jij meer over wilt weten. 

  • Wil je een vignet aanvragen? Bekijk onderstaande video voor meer informatie over mijngezondeschool.nl en lees daaronder de te nemen stappen.

Stappenplan naar een vignet

  • Registreer jouw school op www.mijngezondeschool.nl (het landelijke aanvraagsysteem van het Gezonde School-vignet). 

  • Vul de vragenlijst van het themacertificaat online in.
    Tip! Zorg dat je alle documenten die je moet uploaden alvast in één mapje op je computer hebt staan. 
  • Na het versturen van de vragenlijst zal de partner van het thema de vragenlijst binnen zes weken beoordelen. De uitkomst hiervan wordt gemaild aan de contactpersoon die geregistreerd staat in mijngezondeschool.nl. Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je per post een certificaat en een Gezonde School-bordje voor aan de muur.

  • Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag je je als school gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Kosten

Je betaalt € 150 voor het eerste themacertificaat (per schoollocatie). De kosten zijn voor de beoordeling van de aanvraag, de plaquette en het certificaat. Je betaalt alleen wanneer de aanvraag is goedgekeurd. Als de aanvraag is afgekeurd betaal je niets. Tijdens de geldigheidsduur van drie jaar van jouw eerste themacertificaat kun je meerdere themacertificaten kosteloos aanvragen. 

Na drie jaar vervalt het themacertificaat. Het verlengen van het themacertificaat is gratis indien de aanvraag vóór de verloopdatum wordt ingediend. Wanneer je na de afloopdatum een nieuwe aanvraag indient, dan betaal je € 150. Bij een negatieve beoordeling worden geen kosten in rekening gebracht.

Heb je voor meerdere schoollocaties het vignet aangevraagd? Dan betaal je per schoollocatie.

Themacertificaat verlengen

Wil je na de termijn van drie jaar een themacertificaat verlengen? Dan dien je opnieuw een aanvraag in door de vragenlijst van het betreffende thema in te vullen. Deze nieuwe vragenlijst vind je drie maanden voor de verloopdatum van het themacertificaat in jouw dashboard op www.mijngezondeschool.nl. Je ontvangt automatisch een e-mail als jouw themacertificaat binnen drie maanden verloopt. Als je nieuwe aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je een nieuw certificaat.