Kom koken op de boerderij!

19 september 2023

Ben je leerkracht in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs en wil je aan de slag met het thema voeding, maar weet je niet goed hoe? Kom dan naar de bijeenkomst die Jong Leren Eten Friesland organiseert op 10 oktober bij Burmania Beleefboerderij in Lekkum.

Op deze inspirerende plek, waar je ook direct ziet waar je voedsel vandaan komt, ga je samen met Mama Mascha koken. Leerkrachten van het vo gaan aan de slag met moleculair koken.

We laten je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om met leerlingen iets te maken en ze zelf te laten snijden, proeven, ruiken en voelen. Samen koken biedt bovendien volop mogelijkheden om het te hebben over gezond eten en over waar eten vandaan komt. Zet 10 oktober dus alvast in je agenda! Aanmelden kan via het opgaveformulier: Opgaveformulier.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van Dutch Food Week die plaatsvindt van 9 tot 14 oktober. In deze week kun je alles wat je geleerd hebt in praktijk brengen en samen mét je leerlingen op een boerderij gaan koken. Reserveren kan via de website https://deboeropnoord.nl/boerderijen van Boer op Noord. De volgende boerderijen doen mee met de actie:

  • Hasthem Hoeve in Baaium voor po (dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagmiddag)
  • De Wylde Boerinne in IJlst voor po (woensdag, donderdag en vrijdag)
  • Biologische melkveebedrijf Okkingastate in Wijnaldum voor po/vo (alle dagen behalve dinsdag 10 oktober)
  • Zorg- en educatieboerderij Kloosterhoeve in Klooster-Lidlum voor po/vo ( alle dagen behalve dinsdag- en vrijdagmiddag) 

Meer informatie over de Dutch Food Week en de activiteiten: Dutch Food Week