Week van de Lentekriebels | 4 t/m 8 maart 2024

15 januari 2024

Maandag 4 maart 2024 is het zover, dan start de nationale Week van de Lentekriebels voor het speciaal- en basisonderwijs! Deze week biedt een stimulans om lessen te geven over relaties en seksualiteit. Het thema is dit jaar 'Weerbaar online'.

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels heeft als doel om scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit. Deze week is een goed begin om op een leuke manier schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming. Dit doen scholen door erkende lesprogramma’s en spellen in te zetten die zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Via deze link vind je een animatiefilmpje over de Week van de Lentekriebels.


Thema van 2024: Weerbaar online

Het thema is dit jaar ‘Weerbaar online’. Kinderen leren tijdens deze week hoe ze veilig gebruik kunnen maken van internet en social media. In de bovenbouw leren ze ook hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen het onbedoeld tegenkomen van naaktbeelden. Binnenkort is hier meer informatie over te vinden op de themapagina: www.weekvandelentekriebels.nl

Hoe doe je mee als school?

Vul het aanmeldformulier in op www.weekvandelentekriebels.nl.

Ondersteuning nodig?

De Gezonde School-adviseur van GGD Fryslân kan je hierbij ondersteunen. Via deze link kun je vinden welke Gezonde School-adviseur werkzaam is in jouw gemeente.