Week Tegen Pesten | 27 sept. t/m 1 okt.

23 augustus 2021

Van 27 september tot en met 21 oktober 2021 organiseert Stichting School en Veiligheid de Week Tegen Pesten. Het motto dit jaar is: 'Buitensluiten? Uitgesloten!' Doe mee en maak een goede start in het nieuwe schooljaar.

Waarom aandacht voor de Week Tegen Pesten?

Van de Friese kinderen van 4-12 jaar, is 5% gepest in de afgelopen drie maanden. Ongeveer één op de twaalf (8%) Friese kinderen is onvoldoende weerbaar. Helaas komt pesten nog altijd voor op scholen. Het is belangrijk dat je het hele jaar actief ervoor zorgt dat pesten niet gebeurt. Door aan het begin van het schooljaar mee te doen met de Week Tegen Pesten zet je alvast de positieve toon voor het komende schooljaar. 

Hoe kan je meedoen?

Meedoen is eenvoudig! Elke school geeft een eigen invulling aan de week. Dat is de kracht. Het gaat erom dat er aandacht is voor pesten. Je kan op de volgende manieren aan de slag gaan:

  • Bestel de gratis poster 'Wij doen mee!'
  • Neem deel aan de Week Tegen Pesten-activiteiten
  • Maak gebruik van het gratis(les)materiaal. Bij GGD Fryslân zijn diverse lesmaterialen te leen, waaronder de leskist tegen pesten. Voor meer informatie: www.ggdfryslan.nl 

Buitensluiten? Uitgesloten!

Het motto van 2021 is ‘Buitensluiten? Uitgesloten!’. Samen zorg je voor een groepsklimaat waar iedereen erbij hoort, een plek heeft en zich welkom voelt. Buitensluiten hoort daar niet bij! Buitensluiten is een ernstige vorm van pestgedrag. Bij een groep willen horen is één van de basisbehoeften van de mens. Als je de toegang tot zo’n groep wordt ontzegd kan dit grote gevolgen hebben voor je zelfbeeld.

Meer informatie en aanmelden

www.weektegenpesten.com