Vernieuwde Charge your Brainzz is binnenkort beschikbaar

20 november 2023

Gezond slapen is ontzettend belangrijk voor leerlingen en vaak niet vanzelfsprekend. Voor scholen voor voortgezet onderwijs, die gezond slapen willen bevorderen, is er een goede nieuwe interventie beschikbaar én de mogelijkheid om die met ondersteuning te implementeren. Een brede interventie die ontwikkeld is om samen gezond slapen in het voortgezet onderwijs te stimuleren.

 De interventie bestaat uit:

  • Vier aantrekkelijke interactieve lessen voor brugklasleerlingen met o.a. video’s, challenges en quizzen.
  • Een interactieve ouderavond met waardevolle inzichten en praktische tips over slaap, stress en schermgebruik, ondersteund door video’s en handige tools.
  • E-magazine & Slaapwijzzzer voor ouders.
  • Praktisch stappenplan voor scholen voor gezond schoolbeleid met o.a. waardevolle tips, waaronder het aanpassen van communicatiemomenten via schoolapps.
  • Ondersteuningstool voor de zorgcoördinator over het signaleren van slaaptekort en het in kaart brengen van de oorzaken samen met de leerling.

Wie in de periode januari t/m begin mei 2024 aan de slag gaat met Charge Your Brainzzz krijgt gratis ondersteuning vanuit het ontwikkelteam van Charge Your Brainzzz. Bovendien krijgen deze scholen het lesmateriaal en de ouderavond gratis. Tegelijkertijd wordt het materiaal geëvalueerd. Leerlingen vullen van tevoren en naderhand een korte vragenlijst in en op de ouderavond wordt ouders om feedback gevraagd. Scholen die gebruik willen maken van dit aanbod, kunnen contact opnemen met hun Gezonde School adviseur. - Gezonde School Fryslân (gezondeschoolfryslan.nl)