Themacertificaat aanvragen of verlengen nu een stuk eenvoudiger

14 september 2023

Een themacertificaat aanvragen of verlengen? Dan heeft Gezonde School twee nieuwtjes voor je. Het verlengen van een themacertificaat is nu een stuk eenvoudiger. En de vragenlijsten voor het aanvragen van een themacertificaat zijn geüpdatet. De vragenlijst voor verlenging is veel korter dan voorheen. Het aanvragen gaat daardoor veel sneller.

Met de ingekorte vragenlijst kan een school maximaal twee keer een verlenging van het themacertificaat aanvragen. Voor de derde verlenging vult de school weer de volledige vragenlijst in.

Tip: Verleng een themacertificaat via Mijngezondeschool.nl. De juiste vragenlijst staat automatisch klaar in het scholendashboard.

Geüpdatete vragenlijsten

De vragenlijsten voor de verschillende gezondheidsthema's zijn vernieuwd. Er is gekeken naar wensen van scholen en ontwikkelingen in het onderwijs. De belangrijkste veranderingen:

  • Nieuw erkende Gezonde School-activiteiten zijn toegevoegd. Activiteiten die niet meer erkend zijn, staan niet in de vragenlijsten.
  • Sinds 1 augustus 2023 is het een wettelijke eis dat alle leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 twee lesuren van in totaal 90 uren bewegingsonderwijs volgen. De lessen moeten gegeven worden door een bevoegde leerkracht. Belangrijk voor het thema Bewegen en Sport primair en speciaal onderwijs.
  • In de eerste twee jaar van BOL-opleidingen moet iedere student minimaal 50 klokuren verplicht actief deelnemen aan beweeg- en sportactiviteiten. Belangrijk voor thema Bewegen en sport, mbo.