Subsidie schoolmaaltijden

15 mei 2023

Scholen met leerlingen uit kwetsbare wijken kunnen subsidie aanvragen voor het aanbieden van gratis maaltijden. De subsidie is beschikbaar voor scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Met de subsidie wil het kabinet ervoor zorgen dat geen enkel kind met een lege maag in de schoolbanken hoeft te zitten.

De subsidie kan aangevraagd worden via: Home - Schoolmaaltijden.

Gezonde School kan scholen helpen om hier een gezonde en duurzame invulling aan te geven. Door maaltijden op school aan te bieden, kunnen leerlingen meer leren over gezonde voeding. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen gezonder eten en drinken als hun school een gezonde lunch aanbiedt. Leerlingen eten dan meer fruit, groente en bruin- en volkorenbrood en drinken meer melk en water in plaats van suikerhoudende dranken. Gezonde School adviseert scholen hierover. Kijk het filmpje: Gezonde School-aanpak: zo werkt het.

Een gezonde en duurzame schoolmaaltijd bestaat uit producten uit de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum adviseert hierover: Gezond en duurzaam eten op school | Voedingscentrum.