Praktische verkeersprojecten voor scholen

19 september 2023

Het is essentieel dat kinderen goed verkeersonderwijs krijgen. Naast theorie ook praktijk met als afsluiting het theoretisch en praktisch verkeersexamen. VVN Fryslân biedt allerlei praktische verkeersprojecten waar scholen gratis aan kunnen deelnemen. De belangrijkste thema's zijn: afleiding in het verkeer, snelheid en dode hoek en zichtbaarheid in het verkeer.

Er is ook een belangrijke rol voor ouders weggelegd.  Ouders zijn essentieel als het gaat om het geven van het goede voorbeeld. Bijvoorbeeld: wandelen of fietsen naar school in plaats van met de auto gaan.

Inmiddels maakt ruim 73% van de basisscholen gebruik van deze verkeersprojecten. Projectleiders Sylvie de Jong en Anouck Veenstra nemen elk jaar contact op met deze scholen om projecten in te plannen en dat kan gaan om een fietskeuring tot hele verkeersweken. Dit najaar wordt er bijvoorbeeld op veel scholen aandacht besteed aan zichtbaarheid in het verkeer. Een veilige fiets met goed werkende verlichting en reflectiemateriaal horen daarbij. Ook een fietskeuring maakt er deel van uit.

Is jouw school nog niet aangehaakt maar wil je wel praktische verkeersprojecten uitvoeren? Neem dan contact op met steunpuntnoord@vvn.nl.