VVN Verkeersexamenapp

04 maart 2022

Het oefenen van het verkeer doe je meestal met je ouders in de eigen woonomgeving. Ouders die samen met hun zoon of dochter naar school gaan bijvoorbeeld. Echt kilometers maken. Ouders kunnen hun kind ook prima helpen bij de voorbereiding op het praktisch verkeersexamen. Om ouders en kinderen hierbij te ondersteunen is er nu de VVN Examenapp.

De VVN Examenapp helpt kinderen in vier weken tijd op weg naar het examen met behulp van filmpjes, opdrachten en tips. Het doel is kinderen voorbereiden op het examen zodat ze zelfverzekerd aan de start staan.

De rol van de leerkracht

De app is bedoeld voor thuis, maar het zou mooi zijn als de leerkracht kinderen en ouders aanspoort ermee aan de slag gaan. Je kunt als leerkracht de app introduceren in de klas en bij de ouders via Parro of Whatsapp. Verder is het handig om regelmatig naar hun ervaringen te vragen. Wat vonden ze ervan? Hebben ze de opdrachten gedaan? Hoe ging het? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een klassengesprek of bij de verkeersles. De app start op jouw mobiel via examen.vvn.nl.