Nuchtere Fries | Theateraanbod

Nuchtere Fries | Theateraanbod

Speciaal voor het voortgezet en beroepsonderwijs zijn educatieve theatervoorstellingen ontwikkeld. Ze zijn bedoeld om jongeren weerbaarder en bewuster te maken voor het gebruik van genotmiddelen. De voorstellingen kunnen ook gespeeld worden voor ouders, bijvoorbeeld op ouderavonden. Na de voorstelling wordt met de jongeren en ouders nagepraat over de thematiek van de voorstelling en opvoeding.

 Alcoholgebruik is schadelijk en beïnvloedt de schoolprestaties. Welke keuze maakt u als schoolleider of als docent? De meest heldere regel die de school kan stellen is dat er in schoolverband helemaal geen alcohol gebruikt mag worden door leerlingen en leerkrachten: een alcoholvrije school.

De meeste ouders zullen het signaal van de school op prijs stellen en kunnen bepaalde regels voor alcohol gemakkelijker doorvoeren in het eigen gezin. Hoe meer volwassenen in de omgeving van jongeren dezelfde regels gebruiken, des te gemakkelijker de norm wordt overgenomen en des te groter het effect is.

Specificaties

 • Doelgroep:
  leerlingen, ouders en docenten in het voortgezet onderwijs
 • Aanbieder:

  Theater Smoor & Platform Nuchtere Fries

 • Kosten:
  Platform Nuchtere Fries biedt scholen op deze voorstellingen en workshops flinke korting wanneer hierbij een ouderbijeenkomst georganiseerd wordt.
 • Meer informatie:

   

  Voorstelling ‘De la Noya’

  Voorstelling ‘De la Noya’ (DLN) gaat over jongeren en met name over groepsdruk, alcohol- en drugsgebruik. De la Noya is de nieuwste hype onder jongeren.  Het zorgt ervoor dat de grenzen van jongeren vervagen en dat jongeren dingen doen die ze nooit hebben durven doen. Jongeren die DLN ontdekken en in het geheim willen uitproberen wat het met hen doet. Je hoort er pas echt bij als je je aan DLN durft over te geven. Vrienden worden uitgenodigd en iedereen mag het ervaren. Er is slechts 1 regel: Wat  er ook gebeurt of wie er ook wat vraagt… mondje dicht.

   

  Theaterworkshop ‘Ik dacht het niet!'

  Theaterworkshop ‘Ik dacht het niet!’: met de klas een voorstelling maken over groepsdruk (en bijvoorbeeld presenteren aan ouders). Tijdens de workshop ‘Ik dacht het niet!’ maken wij met een klas jongeren een voorstelling over ‘groepsdruk’. Wat doe je als jouw vrienden gaan drinken en drugs willen gebruiken? Waarom beginnen ze er eigenlijk mee? En waarom verwachten ze van jou dat je het ook doet?

   

  Theater Smoor & Platform Nuchtere Fries

  E-mail: denuchterefries@theatersmoar.nl
  Telefoonnummer: 06 19 19 33 13
  Website: Platform Nuchtere Fries

 

Share This

Uitleg over de verschillende pijlers

Beleid en regelgeving

Afspraken, regels, protocollen en de handhaving daarvan.

Signaleren

Vroegtijdige signalering van bekende risicofactoren bij individuele leerlingen.

Schoolomgeving

Fysieke en sociale omgeving van leerlingen en schoolpersoneel.

Gezondheids-educatie

Het aanbieden van informatie en voorlichting over gezondheid aan leerlingen.

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN