Inschrijving EU-Schoolfruit | tot 11-9

29-06-2020

Inschrijving
Volgend schooljaar start de 12e editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen gedurende 20 weken 3 stuks groente en fruit per leerling per week, gefinancierd door de Europese Unie.

Basis- en speciaal (voortgezet) onderwijsscholen kunnen van 31 augustus tot en met 11 september inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma via www.euschoolfruit.nl. Er kunnen circa 3.000 scholen deelnemen. De gratis leveringen lopen van 9 november 2020 tot en met 16 april 2021.

Het programma heeft als doel om de consumptie van groente en fruit te stimuleren én om kinderen kennis bij te brengen over gezonde eetgewoonten. Scholen kunnen gebruik maken van het lesmateriaal op www.voedseleducatie.nl.

Dit jaar is er extra aandacht voor het eten van groente en fruit op school gedurende het gehele schooljaar. Dus ook in de weken voorafgaand én na afloop van het programma. Op deze manier wordt het eten van groente en fruit in de ochtendpauze een gewoonte. De school vraagt ouders zelf fruit en groente mee te geven naar school of kiest voor een (betaald) abonnementensysteem. Kijk voor meer info en de voorwaarden op www.euschoolfruit.nl.

Het Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit is onderdeel van Wageningen University & Research

 

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN