Inschrijven EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2021-2022

23 augustus 2021

Tussen 6 en 19 september kunnen scholen zich inschrijven voor de 13e editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken drie stuks groente en fruit per leerling per week gefinancierd door de EU. Er kunnen circa 3000 scholen deelnemen.

Het EU-Schoolfruitprogramma heeft als doel gezonde voeding een structurele plek op school te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groente, fruit en gezonde voeding in het algemeen. Hiermee wordt de basis gelegd voor gezonde voedingsgewoonten in de toekomst. Het programma is vaak onderdeel van de Gezonde School- aanpak.

Van 6 t/m 19 september kunnen scholen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Alle basisscholen en speciaal (voortgezet) onderwijs scholen komen in aanmerking voor het programma. De gratis leveringen lopen van 15 november 2020 t/m 22 april 2021. Daarna kunnen scholen zelf door met het stimuleren van het eten van fruit en groente op school. Meer informatie hierover staat op www.wijkiezengroenteenfruit.nu.

Meer informatie en de voorwaarden

www.euschoolfruit.nl