Week van de Mediawijsheid | 6 t/m 13 november 2020

27-10-2020

Week
Het thema van de week van de mediawijsheid is dit jaar: wat is jouw digitale balans? Je hebt het zelf in de hand. Jongeren kunnen zelf uitvinden hoe ze media kunnen gebruiken om gezond te blijven en het beste uit hun zelf te halen.

Online media kunnen helpen het beste uit jezelf te halen. Health-apps en slimme horloges geven inzicht in je gezondheid. Je ontmoet mensen van over de hele wereld via sociale media en door online tutorials leer je een nieuwe hobby. Maar media kunnen ook veel van je vragen. De druk om altijd bereikbaar te zijn kan leiden tot stress, weinig beweging en slaaptekort.

Tijdens de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) kunnen jongeren zelf uitvinden hoe ze media kunnen gebruiken om gezond te blijven en het beste uit hun zelf te halen. Dat is voor iedereen anders. Docenten kunnen jongeren hierbij helpen door les te geven over mediawijsheid. Op de site staat een overzicht van lespakketten voor alle typen onderwijs. Meer informatie: https://www.weekvandemediawijsheid.nl/onderwijs/

Via Instagram of Facebook kunnen jongeren tips krijgen.

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN