Verspillingsvrije Week | 1 t/m 7 september 2020

24-08-2020

Verspillingsvrije
Begin september organiseert Stichting Samen Tegen Voedselverspilling (STV) de Verspillingsvrije Week. Die hele week staat in het teken van het tegengaan van verspillen.

Zo kunnen mensen zich aanmelden op www.verspillingsvrijeweek.nl en zichzelf uitdagen via een challenge die bij hen past. Overal in het land worden tools uitgedeeld die mensen helpen om verspillingsvrij te worden tijdens het kopen, koken en bewaren van voedsel. Een mooi moment om aandacht te vragen voor lesmateriaal over voeding en verspilling.

STV krijgt veel vragen van scholen over wat ze kunnen doen op het gebied van voedselverspilling. Daarom hebben ze een speciale webpagina gemaakt voor scholen, met een overzicht van geschikt lesmateriaal en extra-curriculaire activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de Smaakmissie Voedselverspilling, onderdeel van Smaaklessen, de lessen over duurzaamheid en koken binnen Weet wat je eet of de MBO Challenge Voedselverspilling. Zo kun je als docent het thema voedselverspilling bespreken binnen de bredere context van gezond en duurzaam eten.

Verspillingsvrijeweek.PNG

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN