Rookvrije generatie

29-10-2018

Rookvrije
Rookvrij opvoeden is belangrijk, want dan is de kans dat een kind (later) gaat roken een stuk kleiner. Samen moeten we het goede voorbeeld geven en onze kinderen beschermen.

Ongeveer 75 kinderen per dag beginnen met dagelijks roken. Tweederde van de huidige rokers is voor het 18e jaar begonnen. Om te voorkomen dat kinderen in de verleiding komen om te gaan roken, is het daarom heel belangrijk dat ze in een rookvrije omgeving kunnen opgroeien. Daarom zetten we ons in voor een rookvrije generatie. En dus willen we zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen, volledig rookvrij maken. Dat begint in de buik en thuis, op de kinderopvang, in de speeltuin of kinderboerderij, op school en op de sportvereniging. Alle plekken waar kinderen spelen, leren, bewegen en lol hebben tussen de geboorte en het 18e levensjaar willen we volledig rookvrij maken. Doe mee! En maak jouw kinderopvang, buurthuis, school en sportvereniging volledig rookvrij. Kijk op: www.rookvrijegeneratie.nl voor gratis tips en tools, een stappenplan en rookvrije gevelbordjes. Meer ondersteuning nodig? De GGD komt graag bij u langs want een rookvrije generatie doen wij samen.


Nieuwe campagne

Uit onderzoek blijkt dat het draagvlak voor de Rookvrije Generatie hoog is. De maatschappij is klaar voor een volgende stap in het rookvrij maken van de omgeving van kinderen. De campagne vraagt de samenleving om daaraan actief bij te dragen. Vanaf 29 oktober start daarom een nieuwe meerjarige campagne. Via radio, tv en online kanalen worden mensen opgeroepen om online te tekenen voor een rookvrije omgeving voor kinderen. De petitie zorgt ervoor dat er een eerste stap wordt gezet naar een rookvrije omgeving in de buurt.

Iedereen wordt opgeroepen om de campagne te steunen door het delen van de informatie met anderen en te tekenen op: www.rookvrij.nl

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN