Rik de Pauw

29-10-2018

Rik
Rik de Pauw is een aanvulling op het huidige KiVa materiaal en is bedoeld voor de onderbouw groep 1 t/m 4. Het is een ideeënkist met praktische, enthousiasmerende werkvormen die docenten kunnen inzetten in de les.

Wat is Rik de Pauw? Rik de pauw is een knuffeldier dat leeft in een huisje in de klas. Iedere week kan er een nieuw voorwerp bij Rik worden geplaatst bijvoorbeeld schoentjes. Dan is er een probleem: Rik kan zijn veters niet strikken. Gelukkig kunnen de kinderen in de klas helpen. Vervolgens worden er lesvormen aangeboden waarmee kinderen hun sociale vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Verschillende vragen kunnen daarbij aan bod komen zoals:

  • Hoe kunnen we Rik helpen?
  • Heb je zelf ook wel eens een probleem?
  • Hoe los je het op?
  • Vraag je weleens hulp?
  • En help je anderen ook, als ze hulp nodig hebben?

Actuele situaties en gebeurtenissen kunnen aan de hand van Rik worden besproken met de leerlingen. Rik sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen en leert hun spelenderwijs sociale vaardigheden aan. Op die manier wordt sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen gestimuleerd en wordt er op een positieve manier gewerkt aan een fijne groep.

Meer informatie: www.webshop.kivaschool.nl

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN