MONO; Ongestoord onderweg

29-10-2018

MONO;
We kennen allemaal het gevoel wanneer je telefoon trilt of een geluidje maakt… Ha, nieuw bericht! Denk je: “Wie zal het zijn? Waar gaat het over?” Nieuwsgierigheid neemt de overhand. Voor dat je het weet, heb je achter het stuur je smartphone in je hand, zijn je gedachten héél ergens anders en ben je afgeleid. Met alle mogelijke gevolgen van dien…

Om verkeersongevallen te voorkomen is op 13 september jl. de langdurige, landelijke campagne MONO, Ongestuurd onderweg gelanceerd. MONO staat voor focus op één ding: het verkeer. De nieuwe campagne laat zien dat het heel normaal is om onderweg even niet bereikbaar te zijn.

Om kinderen van jongs af aan het juiste gedrag aan te leren, heeft Veilig Verkeer Nederland een gastles voor leerlingen van groep 7 en 8 ontwikkeld. Afleiding speelt bij ongevallen op de fiets een steeds grotere rol. Voordat leerlingen van groep 7 en 8 op de fiets naar het voorgezet onderwijs gaan, wil Veilig Verkeer Nederland (VVN) ze wijzen op de gevaren van afleiding in het verkeer.

Op de fiets even niets is een interactieve verkeersles waarbij VVN in gesprek gaat met de leerlingen waarbij het eigen verkeersgedrag aan de orde komt. Wat doet bellen, appen en muziek luisteren met je verkeersgedrag? Verschillende verkeerssituaties komen aan bod. Deze les wordt aangevuld met een les met de simulator van Traffic Skills. Leerlingen ondervinden daarbij zelf dat het lastig is om twee dingen tegelijk goed te doen.

Meer weten? Via https://friesland.vvn.nl/fiets-zonder-beats-afleiding-het-verkeer vind je meer informatie over het project. Een les inplannen op het moment dat het jou past? Dat kan heel eenvoudig via www.vvngastdocent.nl.

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN