Lespakket Handen wassen

12-05-2020

Lespakket
Het lespakket is bedoeld voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en is gemaakt door GGD Hart voor Brabant. Een school is een uitstekende broedplaats voor microben als bacteriën, virussen en schimmels. Zij verspreiden zich via de lucht, ons voedsel, via voorwerpen en onze handen. Ziekteverwekkers worden zo gemakkelijk overgedragen van de ene mens op de andere. Handen wassen is de beste manier om de verspreiding van schadelijke microben te stoppen en zo te vermijden dat we ziek worden.

Reden genoeg om extra aandacht aan handhygiëne te besteden! Op een leuke, toegankelijke manier krijgen de leerlingen uit groep 7 en 8 meer informatie over het belang van handen wassen en worden zij zich meer bewust van de risico’s.


Over het lespakket

Dit lespakket bestaat uit een klassikale aftrap waarin het belang van handen wassen wordt besproken. De informatie wordt ondersteund door het uitvoeren van de boterhammenproef die aantoont dat gewassen handen aanzienlijk minder microben bevatten dan ongewassen handen. In deel 2 van de les gaan de leerlingen in vier groepjes verschillende aspecten van handen wassen onderzoeken. De les wordt afgesloten met een vrolijke en leerzame quiz.

Ga naar de website van GGD Hart voor Brabant om het lespakket aan te vragen: https://www.ggdhvb.nl/professionals/lespakketten/handen-wassen

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN