Heb jij het onder de duim?

29-10-2018

Heb
Van 16 tot en met 23 november vindt de Week van de Mediawijsheid 2018 plaats. Het thema luidt: Heb jij het onder de duim? Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, met je volgers delen wat je hebt meegemaakt of op zoek naar een nieuwe date? Je duim regelt het allemaal.

Maar de ene duim is de andere niet en niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om bankzaken, het vinden van een baan of het regelen van privacy instellingen, het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Daarbij hoort ook dat je je bewust ben van wat allemaal nodig is om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds digitaler wordt.

Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken. We onderzoeken waaraan je vandaag de dag moet voldoen om jezelf "mediawijs" te kunnen noemen en stellen jong en oud de vraag: "Heb jij het onder de duim?"

Op de website staan handige tips en trucs en activiteiten. Scholen kunnen zich hier aanmelden voor het spel Mediamasters. Meer informatie: www.weekvandemediawijsheid.nl

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN