Gezondheid voorop bij twee praktijkscholen in Drachten

27-10-2020

Gezondheid
OSG Singelland de Venen en CSG Liudger de Ring in Drachten hebben twee Gezonde School-themacertificaten behaald. Eén voor Bewegen en sport en één voor Voeding. Ze waren al in het bezit van de Gouden Kantine schaal. Daarmee hebben de scholen gezondheid hoog in het vaandel.

De beide scholen delen één gebouw en daarmee ook één kantine. In de kantine staat al geen automaat met frisdrank en snoep meer. Ook komen er steeds meer gezonde producten in de verkoop. De scholen willen ook op het gebied van beweging meer doen. Leerlingen op Liudger en Singelland krijgen al vier uur sport per week op school.

In de kantine zijn vegetarische burgers en loempia's te krijgen, ze zijn gebakken en niet gefrituurd. Zelfs de mayonaise is op vegabasis. Sommige leerlingen missen het frikandelbroodje wel, maar het meeste gezonde voedsel vinden ze wel lekker.

Bij de gezonde school gaat het naast het voedsel en bewegen ook om andere zaken. "Het is allesomvattend, dus ook hoe ga je met elkaar om, hoe eet je goed en hoe slaap je goed", vertelt de directeur.

Bron: Omrôp Fryslân

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN