Een beter leerklimaat met een IVN Binnen Bos

15-10-2019

Een
Veel Nederlandse scholen hebben te maken met een slecht binnenklimaat. Het gevolg: een negatief effect op de aandacht en leerprestaties van leerlingen. Goed ventileren en het groen maken van het klaslokaal kan een positieve boost geven aan het binnenklimaat. Planten in de klas bijvoorbeeld verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van de leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk omdat kinderen gemiddeld 40% van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Het aanleggen van een groen leslokaal (een binnen bos) is erg leuk én leerzaam voor de leerlingen.

Wat is een IVN Binnen Bos? 

Het IVN Binnen Bos is speciaal ontwikkeld voor groep 5/6 van het basisonderwijs. Met het Binnen Bos zet je het leslokaal vol met kamerplanten en maak je een jungle hoek. De leerlingen planten het bos zelf, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Samen met de Binnen Boswachter onderzoeken leerlingen het effect van de planten op de luchtkwaliteit. Na afloop van het project zijn alle leerlingen gediplomeerd Binnen Boswachter  en krijgt de school een rapport met alle meetresultaten.  

Wat levert het op? 

  • Betere luchtkwaliteit 
  • Kinderen kunnen hun aandacht beter bij de les houden 
  • Planten absorberen geluid, minder geluidshinder 
  • Kinderen leren planten herkennen en verzorgen 
  • Het leslokaal ziet er leuker uit 
  • Een klas vol enthousiast Binnen Bos wachters 

Wat krijg je van IVN Natuureducatie? 

Biologisch gekweekt plantenpakket en begeleiding van de Binnen Boswachter 

 

Wil jij ook een Binnen Bos op jouw school? 

Vanaf 22 november 2019 bieden we het Binnen Bos-lesprogramma aan voor alle scholen in Nederland.  Maak je interesse kenbaar door te mailen naar: d.bleichrodt@ivn.nl 

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN