Doe mee met de Week van de Liefde (11 t/m 15 februari 2019)

14-12-2018

Doe
Van 11 tot en met 15 februari rondom Valentijnsdag vindt de Week van de Liefde plaats. De week is bedoeld voor het voortgezet onderwijs en mbo. De week wordt georganiseerd door Soa Aids Nederland en Rutgers.

Wat is de Week van de Liefde?

Het doel van de week is scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit en docenten te stimuleren lessen te geven over dit thema. Als docent kunt u ervaren hoe leerlingen op lessen reageren en merkt u hoe zinvol het is om deze lessen te geven. Vaak vormt de week aanleiding om de thema's structureel op de agenda te zetten.

Activiteiten in de Week van de Liefde

  1. Lessen

    Scholen geven tijdens de week minimaal 1 les over relaties en seksualiteit. Hiervoor kan het lespakket Lang leve de liefde worden gebruikt. Middelbare scholen die zich inschrijven voor de Week krijgen voor één klas gratis leerlingenmagazines naar keuze. MBO scholen kunnen de lessen gratis downloaden.

  2. Trainingen
  • De GGD kan een docententraining verzorgen, vraag de jeugdverpleegkundige op school.
  • Digitale training Lang Leve de Liefde onderbouw. Deelname is gratis. Volgen hier de training.
  • Lovebuzz workshop. Lovebuzz is een interactief spel over liefde, relaties en beginnende seksualiteit en ondersteunt leraren in het bespreekbaar maken van gevoelige thema's in de brugklas van het voortgezet onderwijs. Er wordt een landelijke training georganiseerd in de aanloop naar de Week van de Liefde.

  1. Lang leve de liefde Award

    Met de award worden scholen die uitblinken in lessen over seksualiteit in het zonnetje gezet. Als school kunt u meedingen naar de award. Vul hier het inschrijfformulier in.


Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.seksuelevorming.nl. U ontvangt een gratis promotiepakket om de school aan te kleden.

Namens GGD Fryslân; veel plezier met de Week van de Liefde!

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN