Dappere Dino's en stoere schildpadden

06-11-2019

Dappere
Een scheiding is voor het hele gezin een ingrijpende gebeurtenis. In Nederland zijn ieder jaar ongeveer 70.000 kinderen betrokken bij de (echt)scheiding van hun ouders. Dat betekent dat dagelijks meer dan 200 kinderen van hun ouders horen dat ze uit elkaar gaan.

Vooral voor jonge kinderen is een scheiding een ingrijpende gebeurtenis, die vaak met veel verdriet en onzekerheid gepaard gaat. Toch hoeft een scheiding niet vanzelfsprekend blijvende gevolgen voor de kinderen te hebben. Met goede ondersteuning en begeleiding kan veel verdriet voorkomen worden, en de scheiding op een veilige manier worden verwerkt. 

Om kinderen daarbij te helpen, heeft TNO de programma’s Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden ontwikkeld. Met deze groepsprogramma’s, speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 (Schildpadden) en 6 tot 8 jaar (Dino’s),  kunnen ernstige emotionele en gedragsproblemen bij kinderen van gescheiden ouders worden voorkomen. Dappere Dino's is een erkende interventie en één van de gezonde school activiteiten voor het thema Welbevinden.

Meer informatie over de erkenning: https://sub.gezondeschool.nl/interventies/po/1402301?schooltype=po

Meer informatie over het programma Dappere Dino's: www.dapperedino.nl

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN