Corona | lesmateriaal, handreikingen en tips

13-05-2020

Corona
Wij hebben een aantal lesmaterialen, handreikingen, tips en websites verzameld m.b.t. Covid 19 voor kinderen, ouders en scholen.

Coronavirus praatplaten | edubooks.nl

De Corona Praatkaarten helpen begeleiders, verzorgers, docenten en trainers met hun cliënten of cursisten in gesprek te gaan over het Coronavirus, te onderzoeken wat hun kennis daarover is en de juiste informatie en instructies over te dragen. Met behulp van de Praatkaarten kunnen afspraken gemaakt én uitgelegd worden. Dat geeft duidelijkheid en rust, neemt angst weg en helpt verspreiding van het virus te voorkomen! De wereld is in korte tijd compleet veranderd en vooral voor kwetsbare mensen een stuk gevaarlijker geworden. Er verandert van alles dat is vooral voor kwetsbare mensen moeilijk te begrijpen. Met de praatkaarten van dit pakket kun je alle facetten van het Corona virus bespreekbaar maken.

Inhoud koffer
De koffer bevat 7 kunststof doosjes met ieder 27 Praatkaarten.  Verder bevat de koffer zeven praktische handleidingen.
Meer informatie: https://edubooks.nl/product/coronavirus-praatkaarten/

 

Lesmateriaal over het Coronavirus | wikiwijs.nl

Heb je lesmateriaal nodig over het Coronavirus of een andere ziekte? Kijk dan op de themapagina op Wikiwijs. Hier is lesmateriaal te vinden dat meteen te gebruiken is voor primair en voortgezet onderwijs. Met lessen die passen in de volgende vakken: biologie, wiskunde, Nederlands, maatschappijleer, geschiedenis en aardrijkskunde en een overzicht van interessante video's, informatiebronnen, links en andere tools.

Meer informatie: https://www.wikiwijs.nl/startpagina/griep-epidemie/

 

Leren omgaan met Corona | uitgeverij Malmberg

Corona is ook onder kinderen het gesprek van de dag. Het kan zorgen voor angst en onrust bij kinderen. Educatieve uitgeverij Malmberg heeft uit de lesmaterialen verschillende teksten geselecteerd die de basis kunnen vormen voor een gesprek tussen ouder en kind over het coronavirus, met daarbij tips en handreikingen voor de ouders. Ook staan er suggesties bij voor activiteiten die ouders thuis samen met hun kind kunnen doen. De insteek van het lesmateriaal is sociaal-emotioneel. Het past bij het thema welbevinden. Het materiaal is bedoeld voor alle groepen van het primair onderwijs.

Meer informatie en downloads: https://actueel.malmberg.nl/mm-bao/leren-omgaan-met-corona/

 

Omgaan met de gevolgen van het Coronavirus | nji.nl

De website van het Nederlands Jeugdinstituut (Nji) is dè website waar alle informatie over het Coronavirus en kinderen en jongeren samen komt. De website is bedoeld voor:

  • Kinderen en jongeren
  • Ouders
  • Professionals
  • Gemeenten

De informatie is gebaseerd op vragen die er nu leven. De informatie wordt dagelijks geactualiseerd. Het Nji volgt de richtlijnen van het Rivm en de actuele maatregelen van de Rijksoverheid.

Meer informatie: https://www.nji.nl/coronavirus#rowIndex5

Vragen en antwoorden n.a.v. de persconferentie (6 mei): https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Vragen-en-antwoorden-na-persconferentie-21-april

Actuele maatregelen van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

 

(Foto: CDC op Unsplash.com)

 

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN