13 april: Nationale Buitenlesdag

01-03-2021

13
IVN Natuureducatie en Jantje Beton roepen alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht nodigt uit tot creativiteit. Afgelopen jaar bleek een groot succes: meer dan 3000 scholen in het primair onderwijs hebben buiten les gegeven. Dit jaar gaan we daar weer voor en vragen we extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!

Ontdek de natuur op het schoolplein

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schoolklassen op 13 april naar buiten gaan is er een natuurles ontwikkeld, met in de hoofdrol botanisch stoepkrijten. Want ook al lijkt het plein nog zo grijs, heb je al eens goed tussen de stenen gekeken? En wat is dat voor mos daar in de hoek? Vergeet dat stoepplantje niet! We dagen de leerlingen uit hun schoolplein door een groene bril te bekijken en de anonieme plantjes een naam te geven. Het lijkt ons te gek als leerlingen op meer dan 1000 scholen op 13 april meedoen aan De Grote Natuurles. Doe jij met ons mee?

Meedoen?

Meedoen is makkelijk! Schrijf je in voor de Nationale Buitenlesdag en geef in het aanmeldformulier aan dat je meedoet aan de Grote Natuurles. Scholen die tijdens de Buitenlesdag meedoen aan de Grote Natuurles ontvangen extra materialen die van pas komen tijdens het botanisch stoepkrijten. Denk aan zoekkaarten en stoepkrijt. (op = op).

Meer informatie: Buitenlesdag 2021

Share This

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN