Nieuws

Nieuwe website Lekker Fit!

Nieuwe website Lekker Fit!

07-07-2015

Lekker Fit! het lespakket voor een gezonde leefstijl, heeft een nieuwe, frisse en overzichtelijke website. Lekker Fit is hét pakket voor een gezonde leefstijl. Lekker Fit maakt basisschoolleerlingen op een leuke en leerzame manier vertrouwd met de voordelen van een gezonde leefstijl. De methode is gericht op de groepen 1 tot en met 8 en behandelt de thema’s voeding, bewegen en gezonde keuzes maken. Alles draait om gedragsverandering.
'Ik eet het beter' gaat weer van start

'Ik eet het beter' gaat weer van start

07-07-2015

Ik eet het beter! Jij ook? Komend schooljaar gaat het lesprogramma: Ik eet het beter weer van start. Dit is een lesprogramma over gezonde voeding voor groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. Er nemen al 3.600 basisscholen deel aan dit programma. Scholen kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor het nieuwe schooljaar.
Vernieuwd: lespakket 'vallen is ook een sport'

Vernieuwd: lespakket 'vallen is ook een sport'

06-07-2015

Het lespakket ‘vallen is ook een sport’ is in een nieuw jasje gestoken. In de vernieuwde handleiding is nu extra aandacht voor het leren vallen tijdens een onverwachte situatie. Regelmatig valoefeningen doen, vermindert kans op letsel met 50%.
Sociale veiligheid wettelijk verplicht op scholen

Sociale veiligheid wettelijk verplicht op scholen

01-07-2015

De Eerste Kamer is op 26 mei akkoord gegaan met de Wet sociale veiligheid op scholen. Schoolbesturen zijn vanaf augustus 2015 wettelijk verplicht sociale veiligheid te regelen. De wet bestaat uit een aantal aanpassingen van bestaande wetten.
Feest op de OBS Dr. Theun de Vries skoalle

Feest op de OBS Dr. Theun de Vries skoalle

23-06-2015

OBS Dr. Theun de Vries skoalle is een 3 Talige School en Gezonde School gecertificeerd! Tijd voor een feestje. Wethouder Wiersma opent het feest ‘s ochtends om 8.45 uur.
Plezier op school

Plezier op school

18-06-2015

De zomervakantie is in zicht en veel 'groep-achters' bereiden zich voor op het verlaten van de basisschool en de start naar de brugklas. In Achtkarspelen wordt de cursus Plezier op School aangeboden. Een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers, die bijvoorbeeld willen leren hoe je vrienden kunt maken op de nieuwe school.

Kinderopvang

partners 5a

Fier GGD Fryslan Halt Sport Fryslan Cedin VNN Kinderdietisten Friesland Sense CSGNN VNN IVN