Educatiesafari 11 december 2023: Hartje winter! Naar buiten?

06 november 2023

Op 11 december organiseert IVN een inspirerende middag (12.30-17.00 uur) in Bakkeveen voor professionals in het primair onderwijs over buitenactiviteiten in de winter. Deze educatiesafari is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel verplicht.

Hartje winter in Nederland; kou, wind en regen! En toch naar buiten? IVN wil organisaties, die bezig zijn met educatie gericht op scholen of leerlingen in het primair onderwijs in Groningen, Fryslân en Drenthe, inspireren met bijzondere, opwindende activiteiten waarbij je juist winterweer nodig hebt om naar buiten te gaan.  

Dr. Claire Warden, onderzoekster, boekenschrijfster en oprichtster van de eerste natuurkinderopvang in Schotland, vertelt over de pedagogische waarde van naar buiten gaan, juist in de winter. En zal haar 'best practices’ delen. Verder zijn er workshops met voorbeelden van aanbod om in de winter naar buiten te gaan, vanuit de drie disciplines; bewegen; kunst en cultuur en natuur. Op een bijzondere plek in de natuur, namelijk bij Nieuw Allardsoog in Bakkeveen.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden: Educatiesafari 2023 - Groningen (ivn.nl)